logo

Atelierul „Educația interculturală. Strategii de formare-dezvoltare-evaluare a competenței interculturale”

Evenimente

În data de 16 decembrie 2022 la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a fost organizat atelierul „Educația interculturală. Strategii de formare-dezvoltare-evaluare a competenței interculturale”, în cadrul proiectului „Promovarea şi dezvoltarea educației interculturale în formarea inițială a cadrelor didactice, faza a II-a”, implementat de CE PRO DIDACTICA, cu sprijinul Fundației pentru Copii „Pestalozzi” din Elveția.

La eveniment au participat cadre didactice din instituțiile de educație timpurie, din învățământul primar, gimnazial și liceal, ghidate eficient de formatoarele Viorica GORAȘ-POSTICĂ, dr. hab., prof. univ., expert proiect; Tatiana ȘOVA, dr., conf. univ., coordonator instituțional al proiectului; Oxana CHIRA, dr., conf. univ., membru al echipei de proiect.

Participanții la atelier au reușit să actualizeze prevederile actelor normative naționale și internaționale cu referire la problematica educației interculturale, să proiecteze activități cu copiii preșcolari, cu elevii, părinții, cadrele didactice în contextul educației interculturale, să aplice instrumente digitale, să valorifice bunele practici și să argumenteze necesitatea deținerii competenței interculturale la locul de muncă.